menu
!doctype>
понеделник, 26 декември 2016 г.
Тиквеник с Одрински кори
Продукти:
1 пакет кори за баница, от по-дебелите /в случая Одрински/
800 гр. едро настъргана тиква
230 гр. захар
3 пакетчета ванилова захар
100 мл. вода + 100 гр. масло
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В съд на котлона смесете вода и масло. Оставете до завиране.
Настържете на едрото на рендето тиква.
Запържете тиквата с 3-4 с.л. олио, за около 5 мин. Махнете от котлона и добавете смесена захар с ванилова захар. Разбъркайте.
Включете фурната на 200 градуса.
Всяко кора се напръсква обилно със сместа от вода и масло. Слага се обилно от тиквата по цялата кора. Навива се на руло и се реди в тавата на фурната с хартия, едно до друго. След като направите по същия начин и останалите кори, с останалата смес от вода и масло се заливат рулата. Печем в загрята фурна до златисто. Леко охладеният тиквеник поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Авторска рецепта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Скъпа Ваня, искам да ти пожелая много здраве и все така неуморно да твориш уникалните си готварски шедьоври!Не само красиви и вкусни,но поднесени ни от теб с много желание и положителна енергия!Благодаря на Бог,че те има!
ОтговорИзтриване200 градуса,без вентилатор,или 180 и вентилатор :)
ОтговорИзтриване