menu
неделя, 18 декември 2016 г.
Non Plus Ultra
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти:
280 гр. брашно
250 гр. масло
3 жълтъка
50 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
Още:
3 белтъка + щипка сол + 200 гр. захар
около 70 гр. гъст мармалад
Приготвяне:
Смесете брашно, захар и ванилова захар. Добавете масло и леко съединете с ръка. Трябва да стане на големи трохи. Добавете и жълтъци. Замесете меко тесто. Оставете в хладилник, докато разбиете белтъците.
Разбийте белтъци с щипка сол. Постепенно добавете и захар. Разбивайте най-малко 10 мин.
Разточете тестото на 0,4 см., на плот поръсен с брашно. С малка чашка вадете кръгли форми. Редете ги в тава с хартия. Върху всяко кръгче с помоща на шприц с кръглъл накрайник, щприцовате от белтъчната смес. Острото връхче, което се образува при целувките, притискате леко с мокър пръст. Печете в загрята фурна на 140 градуса, 20 мин. Готовите сладки оставете да изстинат и слепете с мармалад.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/06/2015 - 5 Comments
20/10/2015 - 1 Comments
23/11/2020 - 1 Comments
Здравейте,Ваня. Може ли маслото да се замени с мас и ако е възможно,количеството същото ли ще бъде?
ОтговорИзтриванеМисля, че може, да. Поздрав.
Изтриване