menu

неделя, 18 декември 2016 г.

Non Plus Ultra






Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"




Продукти:

280 гр. брашно
250 гр. масло
3 жълтъка
50 гр. захар
1 пакетче ванилова захар

Още:

3 белтъка + щипка сол + 200 гр. захар

около 70 гр. гъст мармалад

Приготвяне:

Смесете брашно, захар и ванилова захар. Добавете масло и леко съединете с ръка. Трябва да стане на големи трохи. Добавете и жълтъци. Замесете меко тесто. Оставете в хладилник, докато разбиете белтъците.
Разбийте белтъци с щипка сол. Постепенно добавете и захар. Разбивайте най-малко 10 мин.
Разточете тестото на 0,4 см., на плот поръсен с брашно. С малка чашка вадете кръгли форми. Редете ги в тава с хартия. Върху всяко кръгче с помоща на шприц с кръглъл накрайник, щприцовате от белтъчната смес. Острото връхче, което се образува при целувките, притискате леко с мокър пръст. Печете в загрята фурна на 140 градуса, 20 мин. Готовите сладки оставете да изстинат и слепете с мармалад.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















2 коментара:

  1. Здравейте,Ваня. Може ли маслото да се замени с мас и ако е възможно,количеството същото ли ще бъде?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице