menu

понеделник, 17 април 2017 г.

Кекс " Чийзкейк "







Продукти:

200 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
80 гр. пудра захар
1 с.л. какао
щипка сол
100 гр. меко масло
1 яйце

Продукти за крема:

750 гр. крема сирене / натурално /
3 яйца
200 гр. пудра захар
кората на 1 лимон
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче пудинг ванилия /37 гр./
150 гр. разтопено масло


Приготвяне:

В пресято брашно добавете пудра захар, щипка сол, бакпулвер, какао. Разбъркайте и добавете меко масло и яйца. Замесете меко тесто. Оставете в хладилник 40 мин.
През това време разтопете масло. Оставете настрани.
Смесете крема сирене, пудра захар, яйца, настъргана лимонова кора, ванилова захар, пудинг ванилия и охладеното масло. Разбъркайте с миксер. Получената смес оставете настрани.
Охладеното тесто направете на руло и го сложете във форма за кекс 24-26 см. Разстилате тестото, с върха на пръстите си така, че да покриете равномерно дъното и стените, като повдигнете тестото по стените 7 см. Сипете цялото количество крем и печете 1 час, в загрята фурна на 170 градуса. След 1 час, угасете фурната и оставете кекса в нея, още 15 мин. Извадете кекса и след, като се охлади извадете от формата / аз го извадих топъл /. Декорирайте по ваш вкус.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















 извор Кулинарика

3 коментара:

  1. Перфектно изглежда, а сигурна съм и също толкова вкусно!Поздравления!Всички предложения тук са мноооо....го, много изкушаващи!
    А дали би се отразило сериозно на вкусовите качества ако намаля количеството захар?Благодаря!
    Очарователен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице