menu
четвъртък, 21 септември 2017 г.
Сиропирани рулца с ябълки
Продукти:
500 гр. кори за баклава
2 кг. ябълки
3 с. л. олио
3 с.л. захар
канела
ванилия
100 мл. олио + 100 гр. масло
680 гр. захар + 680 мл. вода
Приготвяне:
Обелете ябълки и ги настържете на едрото на рендето. Изцедете хубаво от сока.
В тиган на котлона добавете 3 с.л. олио, ябълки, 3 с.л. захар, канела на вкус, или ванилия. Запържете 3-4 мин., само колкото да се съединят продуктите. Махнете от котлона.
В съд на котлона сложете, олио и масло. След разтопяване на маслото, махнете от котлона.
Включете фурната на 200 градуса.
Докато правите рулцата, сложете да се свари сироп от захар и вода, като за баклава.
Вземете една кора и я напръскайте със смес, от олио и масло. Върху нея сложете втора кора и нея напръскайте. Сложете трета кора, напръскайте я и в началото на тясната страна на корите, тази от към вас, в ред от ябълковата смес. От тях трябва да имате за всички рула, затова предварително пребройте корите и разделете плънката, за да има за всички рула по-равно.
Завийте на руло и режете на желаните от вас парчета. Редете в тава 24-36 см. По същият начин направете и останалите рула. Печете в загряна фурна до златисто. Готовите рула оставете 10 мин. и залейте със сиропа. След охлаждане сложете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 08/12/2019 - 1 Comments
- 11/09/2024 - 0 Comments
- 08/07/2022 - 0 Comments
Вече са изпробвани. Много вкусни, достойни са за новогодишната трапеза!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Валя
Леле, Ванче...
ОтговорИзтриване