menu
събота, 4 ноември 2017 г.
Жито
Продукти:
500 гр. грухано жито
2, 1/2 л. вода/ два литра и половина вода /
3 с.л. олио
щипка сол
180 гр. захар
150 гр. ситно нарязани орехи
кората на един лимон
2 пакетчета ванилова захар
Приготвяне:
Добре измито жито се слага на котлона с вода, олио и щипка сол. Вари се на средна температура, докато омекне. Маха се от котлона, така както е похлупено се увива в дебело одеяло и се оставя, за през ноща. На сутринта се добавя захар, ситно нарязани орехи, лимонова кора и ванилова захар. Разбърква се хубаво, дори за предпочитане с ръка.
Захар, орехи и лимонова кора, може да добавите на вкус!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/12/2014 - 6 Comments
24/08/2014 - 1 Comments
23/08/2014 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар