menu

събота, 4 ноември 2017 г.

Жито








Продукти:

500 гр. грухано жито
2, 1/2 л. вода/ два литра и половина вода /
3 с.л. олио
щипка сол

180 гр. захар
150 гр. ситно нарязани орехи
кората на един лимон
2 пакетчета ванилова захар

Приготвяне:

Добре измито жито се слага на котлона с вода, олио и щипка сол. Вари се на средна температура, докато омекне. Маха се от котлона, така както е похлупено се увива в дебело одеяло и се оставя, за през ноща. На сутринта се добавя захар, ситно нарязани орехи, лимонова кора и ванилова захар. Разбърква се хубаво, дори за предпочитане с ръка.

Захар, орехи и лимонова кора, може да добавите на вкус!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • НАЙ-СОЧНИТЕ КАКАОВИ МЪФИНИ20/12/2014 - 6 Comments
  • БЪРЗИ ЦАРЕВИЧНИ ХЛЕБЧЕТА СЪС СИРЕНЕ24/08/2014 - 1 Comments
  • ШИШ КЕБАП23/08/2014 - 2 Comments