menu
петък, 13 април 2018 г.
" Пух " пандишпан
Продукти:
3 яйца
165 гр. захар
3 пакетчета ванилова захар и кората на един лимон
165 гр. брашно
6 гр. бакпулвер
щипка сол
120 мл. прясно мляко
60 гр. масло
Още:
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Намажете форма за торта, или съд 22 см. с олио и поръсете с брашно.
Сложете на котлона прясно мляко с масло. Нека заври на бавен огън.
През това време разбийте яйца със захар, ванилова захар и настъргана лимонова кора, до побеляване.Разбивайте поне, 10 мин. Добавете брашно, смесено с щипка сол и бакпулвер, като го добавите на няколко пъти и разбърквате с шпатула. Накрая добавете врящото мляко с масло и разбъркайте хубаво. Получената смес сипете в подготвената форма и печете в загряна фурна, около 30 мин., или до суха клечка. Охладете и поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/04/2018 - 0 Comments
01/12/2015 - 2 Comments
13/03/2017 - 4 Comments
Ванче, това изглежда много, много апетитно. Дали тестото може да се използва за торта, например с ягоди и крем маскарпоне или друг някакъв.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Страхотен сладкиш! Рецептата ще я повторя и потретя.
ОтговорИзтриване