menu

петък, 13 април 2018 г.

" Пух " пандишпан





Продукти:

3 яйца
165 гр. захар
3 пакетчета ванилова захар  и кората на един лимон
165 гр. брашно
6 гр. бакпулвер
щипка сол
120 мл. прясно мляко
60 гр. масло

Още:

Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Намажете форма за торта, или съд 22 см. с олио и поръсете с брашно.
Сложете на котлона прясно мляко с масло. Нека заври на бавен огън.
През това време разбийте яйца със захар, ванилова захар и настъргана лимонова кора, до побеляване.Разбивайте поне, 10 мин. Добавете  брашно, смесено с щипка сол и бакпулвер, като го добавите на няколко пъти и разбърквате с шпатула. Накрая добавете врящото мляко с масло и разбъркайте хубаво. Получената смес сипете в подготвената форма и печете в загряна фурна, около 30 мин., или до суха клечка. Охладете и поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Ванче, това изглежда много, много апетитно. Дали тестото може да се използва за торта, например с ягоди и крем маскарпоне или друг някакъв.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване