menu
неделя, 15 април 2018 г.
Хрупкав пържен лук
Продукти:
2 глави лук
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
олио за пържене
Приготвяне:
Обелете лука, разделете на две части и го нарежете на тънки полумесеци. Посолете и добавете захар. С ръка внимателно все едно го стриваме, разделяме на отделни лентички. Посипваме с брашно и овалваме лука внимателно. Пържим в загряно олио / фритюрник /, като леко го изтръсквате преди да го пуснете в олиото. Пържете до златисто. Вадете с решетъчна лъжица, върху кухненска салфетка.
Така приготвен лука, може да сервирате с всеки вид месо, за гарнитура и мезе.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/11/2017 - 2 Comments
18/03/2015 - 2 Comments
24/08/2014 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар