menu

неделя, 15 април 2018 г.

Хрупкав пържен лук






Продукти:

2 глави лук
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар

олио за пържене

Приготвяне:

Обелете лука, разделете на две части и го нарежете на тънки полумесеци. Посолете и добавете захар. С ръка внимателно все едно го стриваме, разделяме на отделни лентички. Посипваме с брашно и овалваме лука внимателно. Пържим в загряно олио / фритюрник /, като леко го изтръсквате преди да го пуснете  в олиото. Пържете до златисто. Вадете с решетъчна лъжица, върху кухненска салфетка.

Така приготвен лука, може да сервирате с всеки вид месо, за гарнитура и  мезе.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар