menu

сряда, 25 април 2018 г.

Шоколадов сладкиш с малини






Продукти за блата:

130 гр. брашно
60 гр. какао
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч-л- бакпулвер
120 гр. масло
55 гр. черен шоколад
2 яйца
180 гр. захар
100 гр. кисело мляко

Продукти за малинов мус:

650 гр. малини / може и замразени /
3 с.л. захар
1 пакетче желатин / 10 гр. /
470 мл. подсладена сметана

200 гр. малини

За декорация:

30 мл. течна сметана
30 гр. черен шоколад

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса, без вентилатор.
Сложете на котлона масло и шоколад. Разтопете на ниска температура, без да завира. Оставете настрани.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете разтопеното масло с шоколад, смесено брашно със сода бикарбонат,бакпулвер и какао. Накрая добавете киселото мляко. Получената смес сипете в тава 23-35 см., на дъното с хартия за печене. Печете в загряна фурна, около 25 мин. Оставете да се охлади, без да го вадите от тавата.
След като сложите да се пече блата, сложете на котлона замразени малини със захар. Варете до разтопяване на малините. Махнете от котлона и сипете в цедка, за да отстраните семките на малините. Оставете да се охлади.
Разтворете желатин с 5 с.л. студена вода.Оставете 10 мин. Разбийте сметаната. Разтопете желатина на ниска температура, без да завира. Добавете към него 2-3 с.л. от малиновото пюре. Добавете малиновото пюре и желатина в сметаната и разбъркайте внимателно. Добавете цели малини. Полученият крем ,добавете върху блата. Оставете в хладилника.
Сложете на котлона шоколад и сметана. Разтопете на бавен огън. Извадете от хладилника и украсете. Върнете в хладилника за няколко часа.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице