menu
неделя, 26 август 2018 г.
Разкошен ябълков сладкиш
Продукти за блата:
150 гр. меко масло
120 гр. захар
5 яйца
125 гр. смлени ядки / орехи, лешници, бадеми /
50 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела / може и без /
Продукти за крема:
800 гр. обелени и настъргани на едро ябълки / 4 големи ябълки /
2 яйца
сока на половин лимон
100 гр. захар
1 пакетче ванилов пудинг / 40 гр. /
Още:
500 мл. подсладена сметана
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте меко масло със захар, до побеляване. Добавете яйцата едно по едно. Към получената смес добавете брашно, бакпулвер, смлени ядки по ваш избор. Получената смес сипете във форма за торта 24-26 см, на дъното с хартия за печене. Печете в загряна фурна, до готовност.
През това време в съд на котлона, сложете настъргани на едро ябълки. Добавете сок от половин лимон, леко разбити яйца, ванилов пудинг и захар. Разбъркайте и варете крема на бавен огън, с непрекъснато разбъркване 2-3 мин, след завиране. Горещият крем, изсипете върху готовият блат / все още горещ /. След охлаждане, добавете разбита подсладена сметана и охладете няколко часа в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/09/2015 - 0 Comments
02/05/2016 - 0 Comments
09/01/2016 - 6 Comments
Ваниловият пудинг както е на прах ли се слага?
ОтговорИзтриванеЗдравей Ваня. Непременно ще го опитам защото изглежда много апетитно. А дали ще стане с круши?
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Ваня, приблизително колко време печеш блата
ОтговорИзтриванеПри приготвяне на
ОтговорИзтриваневаниловия пудинг ползва ли се прясно мляко,или само прахообразната част?