menu

понеделник, 5 август 2019 г.

Ориз с яйца




Приготвяне:

Продукти за 3 порции

300 гр. ориз
1 глава лук
3-4 с.л. олио
Сол или пикантина

Още:

По 2 яйца на човек
Соев сос

Приготвяне:

Накиснете ориза с топла вода и оставете настрани.
В голям тиган на котлона и на бавен огън, изпържете лук нарязан на ситно. Добавете добре измития и изцеден ориз. Прждължавате да пържите на бавен огън, като разбървате поне 5 мин. Добавете сол и топла вода. Водата трябва да е един пръс над ориза. Варете около 10 мин., след това похлупете тигана и варете без да разбърквате, до готовност.
Готовия ориз махнете от котлона, без да махате капака поне още 10 мин.

През това време в тиган на котлона, на силен огън с много малко олио,  сипвате две леко разбити яйца. С дървена лъжица бъркате,  докато се изпържат много добре, като се стремите да ги направите на много ситни парченца.  Добавяте ориз,  колкото за една порция. Още малко сол и 1 с.л. соев сос.  Разбърквате добре и сервирате. По същия начини останалите порции. Приготвя се много бързо.

Може да добавите и зеленчуци,  като ги добавите в следния ред: яйца, изъпържени зеленчуци,  ориз, още сол на вкус и соев сос.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Никак не излгежда зле. Ще се пробвам, пък каквото стане :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вилияна Маринова8 август 2019 г. в 13:21

    Като гледам снимките, огладнявам изведнъж! Изглежда перфектно!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице