menu

събота, 12 октомври 2019 г.

Сладкиш с аромат на есен



Продукти за крем 1:

400 гр. настъргани ябълки на едро
3 с.л. захар
1/2 ч.л. канела
100 мл. сок от ябълки
1 пакетче пудинг ванилия  / 40 гр. /
2 с.л. смлени бисквити

Продукти за крем 2:

300 мл. подсладена сментана
400 мл. прясно мляко
5 с.л. захар
2 пакетчета пудинг ванилия / всяко 40 гр. /

Продукти за блат:

4 яйца
150 захар
100 мл. олио
200 гр. кисело мляко
20 гр. какао
250 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. канела

Още:

Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Обелете и настържете ябълки на едрото, на рендето.
В подходящ за котлона съд добавете настърганите ябълки и 3 с.л. захар. Варете 5 мин., като
през това време в 100 мл. сок от ябълки, добавете пакетче пудинг ванилия. Разбъркайте и получената сме добавете при ябълките на котлона. Добавете канела и бъркайте, до сгъстяване на крема / около 2 мин. /. Махнете от котлона и разбийте с миксер. Добавете 2 с.л. смлени бисквити и оставете настрани.
В съд на котлона добавете сладкарска сметана 300 мл. и 200 мл. от прясното мляко. В друг съд смесете 2 пакетчета пудинг ванилия, 5 с.л. захар и останалото прясно мляко 200 мл. Добавете след завиране на прясното мляко със сметна. Разбърквайте непрекъснато, до завиране на крема и веднага махнете от котлона. Оставете на страни, като от време на врем разбърквате.  Или просто казано, сварете пудинга по описание на пакетчето, като използвате дадените продукти.
Разбийте с миксер 1 яйце, 150 гр. захар и 100 мл. олио. След около 1 мин., добавете останалите яйца едно по едно, като след всяко добавяне разбивате, следва кисело мляко 200 гр. и накрая смесено, пресято брашно с какао, бакпулвер и канела.
Включете фурната на 180 градуса.
Намажете дъното на форма за торта  / 24 см. / с олио и посипете с брашно.
Сипете 1/3 от сместа за блат, изравнете и печете в загряна фурна 7 мин.
Извадете от фурната и сипете върху блата крема с ябълки, изравнете и сипете половината от останалата смес за блат. Върнете във фурната за още 10 мин.
Извадете от фурната и сипете ваниловия крем, изравнете  и върху него сипете останалата смес за блат, изравнете и върнете във фурната, за още 13-15 мин.
Готовия сладкиш охладете и извадете от формата за тортата. Посипете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









































Vanya_Djordjevich_signature

3 коментара:

Банички

  • Торта с ябълки и бисквити04/03/2017 - 3 Comments
  • ПОСТНО ГРАВЧЕ НА ТАВЧЕ23/09/2015 - 1 Comments
  • Морковен сладкиш и крем с кондензирано мляко19/11/2017 - 1 Comments