menu
!doctype>
събота, 26 октомври 2019 г.
Пухкави кифли
Продукти:
250 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 яйце
50 гр. разтопено масло
50 мл. олио
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар / или кората на един лимон /
600 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
Още:
1 яйце за намазване
Пудра захар за поръсване
Течен шоколад, мармалад...
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете 1 с.л. захар, мая и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, захар, яйце, ванилова захар или лимонова кора, разтопено масло, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14 равни части. Всяка, оформете на натопче и разточете елипсовиндно и тънко. На срещуположната страна на Вас, сложете желаната плънка, похлупете върху плънката и притиснете. Направете разрези на 1 см., почти до края и навийте на руло. Редете в тава с хартия на дъното. Оставете 15 мин. покрити. Намажете с леко разбито яйце и печете на 180 градуса, като ги сложите в незагряна фурна. Още топли, поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусни😍
ОтговорИзтриване