menu

петък, 1 ноември 2019 г.

Кифли с крем от череши




Продукти:

520 г брашно
1 пакетче пудинг ванилия / 40 гр./
260 мл прясно мляко
40 г кисело мляко
80 г меко масло
70 г захар
1/2 ч.л. сол
1 яйце
1 пакетче суха мая

За крем:

1 буркан компот от череши / 700 мл /
3 с.л. захар
1 пакетче ванилов пудинг / 40 г /

Още:

30 г масло
Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Изцедете сока на компота от плодовете. Той трябва да е 320 мл, но ако не е добавете вода до това количество. Добавете пудинг ванилия и захар. В съд на котлона смесете плодовете и пудинговата смес. Варете до завиране и махнете от котлона. Оставете настрани.
В топло прясно мляко добавете суха мая, 1 с.л. от захар, 1 с.л. от брашното и оставете да втаса.
В останалото пресято брашно добавете сол, суха смес пудинг, останалата захар, меко масло, яйце, кисело мляко и шупналата мая и замесете меко, лепкаво тесто. Не добавяйте повече брашно и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 12 части. Оформете топчета. Всяко топче, притискате с ръце да се разшири, на плот намазан с разтопено масло. Слагате от крема с вишни, прихлупвате от двете страни, отгоре и навивате на руло. Редите в тава почти една до друга, на дъното с хартия за печене. Оставете да втасат. Намажете с разтопено масло и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. След изваждане, намажете с още малко масло и поръсете обилно с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Извор-https://www.youtube.com/watch?v=vW00Xe9W8jQ&feature=share&fbclid=IwAR2qtwPRBnGJUO1S5vsQXDSWTxLf_qK2so1yOMG7V-kkMZoCE4nNhfJ6RZM
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице