menu
сряда, 25 март 2020 г.
Пиле в тесто
Продукти за тестото:
300 мл вода
1 пакетче суха мая
2 сл олио
1 чл сол
550 гр брашно
Още:
1 бр пиле - около 1.400 кг / или само бутчета, крилца и др /
Подправка за пилешко месо или други по ваш вкус
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
7 сл олио
Приготвяне:
В съд с топла вода добавете мая, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Оставете да втаса.
През това време:
Почистете, измийте, подсушете пилето и разрежете на две, но само през гърдите. Овкусете по ваш вкус и от двете страни.
В голям тиган на котлона добавете 7 сл олио, глава ситно нарязан лук , ситно нарязана скилидка чесън. Зъпържете за 5 мин., на бавен огън. Запържетия лук разпределете странично в тигана, а в средата сложете пилето и пържете от двете страни на ниска температура, около 20 мин. или, докато получи хубав цвят.
Втасалото тесто разделете на две. От първата част разточвате кръгла кора по-голяма с 5 см., от широчината на пилето и я прехвърлете в тава с хартия. Върху нея сложете пилето и върху него запържения лук. Разточвате и другото тесто и покривате пилето. По краищата на тестото минете с вилица, като добре притискате, за да се запечата. Намажете тестото отгоре с останалата мазнина в тигана. На няколко места, надупчете тестото с вилица. Печете в загряна фурна на 170 градуса, около 1 час.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/09/2014 - 5 Comments
26/11/2014 - 1 Comments
04/10/2015 - 4 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар