menu
вторник, 28 юли 2020 г.
Захарни донъти
Продукти:
200 мл прясно мляко
20 г прясна мая
40 г захар
1 яйце
40 г масло на стайна температура
450 г брашно / не повече /
Още:
Олио за пържене
150 г захар+1 пакетче ванилова захар
Приготвяне:
В пресято брашно добавете захар, топло прясно мляко, яйце, натрошена мая, меко масло. Замесете меко тесто, но не добавяйте повече брашно. Колкото повече месите, толкова повече ще направите тестото меко и гладко. Ако имате столен миксер, използвайте го. Оставете тестото да втаса.
Втасалото тесто, без да примесвате разделете на 10 равни части. Оформете топчета и ги оставете покрити, за 10 мин.
Всяка топче сплесквате с длан, започвате да навивате, като руло и да оформяте дълги и тънки фитили. Оформете по начина на снимките по долу. Така оформени, редете на плот посипан с малко брашно. Покрийте и оставете, за 30 мин. Пържете в тиган с олио, загряно на средна температура и от двете страни. Готови, вадете върху кухненска салфетка. Уваляйте в смесена захар с ванилова захар.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/02/2017 - 6 Comments
14/09/2015 - 1 Comments
28/09/2015 - 8 Comments
Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСтанаха пухкави!
Вместо прясна мая сложих равна ч.л. суха мая и месих 20 мин. на плота.