menu

вторник, 28 юли 2020 г.

Захарни донъти


Продукти:

200 мл прясно мляко 
20 г прясна мая
40 г захар 
1 яйце
40 г масло на стайна температура
450 г брашно / не повече  /

Още:

Олио за пържене 
150 г захар+1 пакетче ванилова захар 

Приготвяне:

В пресято брашно добавете захар,  топло прясно мляко, яйце,  натрошена мая,  меко масло. Замесете меко тесто,  но не добавяйте повече брашно. Колкото повече месите, толкова повече ще направите тестото меко и гладко. Ако имате столен миксер,  използвайте го. Оставете тестото да втаса. 
Втасалото тесто, без да примесвате разделете на 10 равни части. Оформете топчета и ги оставете покрити,  за 10 мин.
Всяка топче сплесквате с длан,  започвате да навивате,  като руло и да оформяте дълги и тънки фитили. Оформете по начина на снимките по долу. Така оформени,  редете на плот посипан с малко брашно. Покрийте и оставете, за 30 мин. Пържете в тиган с олио, загряно на средна температура и от двете страни. Готови, вадете върху кухненска салфетка. Уваляйте в смесена захар с ванилова захар. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Извор: Divi tv, с промени от моя страна.
Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Благодаря за рецептата!
    Станаха пухкави!
    Вместо прясна мая сложих равна ч.л. суха мая и месих 20 мин. на плота.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице