menu

сряда, 20 януари 2021 г.

Кълбенцата на Ваня



Продукти :

175 мл прясно мляко 
2 ч. л. захар 
20 г мая
50 мл олио 
1 ч. л. сол
370-390 г брашно

2 щипки любов! 

Още :

40 г масло 

Приготвяне :

В съд натрошете маята, добавете топло прясно мляко, захар, олио и смесено брашно със сол. Замесете меко тесто и оставете да втаса. 
През това време подгответе формата за мъфини, като я намажете с масло и поръсите с много малко брашно. 
Втасалото тесто разделете на 3 равни части и оформете топчета. Оставете да се отпуснат, 10 мин. 
Всяко разточвате на кръгла кора 27 см. Горе долу педя и 3 пръста. 🤭Обичам да съм точна. Редете една върху друга, като между всяко мажете с малко меко масло. На най-горното не мажете с масло. 
Направената камарка разточете още малко, 30 см. Разрежете на 12 равни части, като за кифлички. Първо на 4, на кръст и всяко получено парче на още 3.
Всеки триъгълник се разрязва на 3 части, но не до края на острата част. Нека да останат 2 см преди края. Сплита се на плитка. От широката част на плитката се подпъхва на долу и от острата част, също на долу. Погледнете снимките по долу. Така оформени, всяко се слага във мъфини формите. Покрийте и оставете, докато се загрее фурната на 180 градуса. Намазват се с леко разбито яйце и печем, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com






































Авторска рецепта! 

Vanya_Djordjevich_signature

6 коментара:

  1. Здравейте, прекрасно изглеждат, както винаги. Задължително ще се изпробват.
    Пробвала съм много Ваши рецепти и винаги са страхотни на вкус , но на външен вид са различни.при мен тестото сякаш се разлива и не се виждат така ясно всички слоеве, не стоят така стегнати и се губи формата. Дали имате съвет как мога да ги направя да изглеждат като Вашите? Благодаря предварително, благодаря също за прекрасните рецепти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте при мен също се е получавало така с тестото и се справям като добавям брашно до получаване на тестото на Ваня :)

      Изтриване
  2. Здравейте и благодаря. Не мога да си обясня, защо се получава така при вас, но може би трябва да обърнете внимание на качеството на брашното, точното количеството, втасване и печене, като цяло. Това обезформяне ме води само до превтасване на тестото. Пробвайте веднъж да оставите тесто само 20 мин, а тя фурната ще си свърши работата по нататък. Поздрав.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,Ваня!За кълбенцата с вентилатор ли пускаш фурната?Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Рецептите ви са страхотни. Може ли да кажете какво брашно използвате?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице