menu

неделя, 3 януари 2021 г.

Падейски кифли



Продукти :

100 мл вода
200 мл прясно мляко 
25 г прясна мая 
1 с. л. сол / равна /
1 с. л. захар 
1 с. л. олио 
500 г брашно 

Още :

70 г свинска мас / масло /
2 жълтъка 
1/2 с. л. брашно 
 
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване

Приготвяне :

В топла вода добавете мая, захар и 1 с. л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне. 
В останалото брашно добавете сол, топло прясно мляко, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете покрито 15 мин. 
През това време смесете свинска мас, жълтъци и брашно. 
Тестото разделете на 2 равни част. Всяка разточвате на кръгла кора две педи широка. На едната намажете сместа от свинска мас и покрийте с другата разточена кора. Продължавате да разточвате, колкото се може по-голяма правоъгълна  кора. От едната страна навивате на руло, до половината и от другата страна по същия начин, до половината. Трябва да се срещнат в средата. Разрежете на две части и ще се получат две рула. Всяко режете на зиг-заг парчета. Редете ги в тава с хартия на дъното. Оставете покрити 20 мин. Намажете с леко разбито яйце и поръсвате със сусам. Печете на 180 градуса, до готовност 

По желание и плънка от сирене, колбас....., но на ситно. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com






































Благодаря на моята приятелка Николинчето Касап, за прекрасната рецепта. 
Vanya_Djordjevich_signature

4 коментара:

  1. Уникално вкусни..Благодаря Ваня

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,станаха чудесни, Благодаря!Винаги когато реша да правя нещичко, първо избирам твоя рецепта, всички много сполучливи, е по-мойте възможности!

    ОтговорИзтриване
  3. Получиха се много добре. Много хубава рецепта. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. Ефектни и много вкусни! Аз разтопих свинската мас и това ме затрудни при разточването, но за следващият път ще знам.Благодаря за сполучливата рецепта!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице