menu

понеделник, 22 март 2021 г.

Палачинково червено кадифе



Продукти за палачинките :

6 яйца 
1 л. прясно мляко 
250 мл сок от червено цвекло
100 г захар 
1 пакетче ванилова захар 
600 г брашно 
50 мл олио 

Продукти за крем:

600 г крема сирене 
130 г пудра захар 
400 мл сладкарска сметана 
1 пакетче ванилова захар 

Още :

Плодове за декорация 

Приготвяне :

С миксер разбийте яйца, захар, ванилова захар, прясно мляко, течността от цвеклото. Добавете брашно и накрая олиото. Печете в тиган за палачинки, като при нужда след всяка палачинка мажете тигана с малко олио. Оставете да се охладят. 
В купа за разбиване добавете крема сирене, пудра захар и ванилова захар. Разбъркайте с миксер, само колкото да се съединят продуктите. Добавете и предварително разбита сметана и разбъркайте крема. 
На поднос сложете една палачинка и я намажете с тънък слой крем, отгоре втора и така, до изчерпване на продуктите. Завършвате с тънък слой крем. Декорирайте с пресни плодове или по Ваш вкус. Охладете тортата няколко часа в хладилник. 

Ако нямате буркан с цвекло, то тогава използвайте 1. 250 л прясно мляко и няколко капки хранителна, червена боя. 



Заповядайте и в кулинарната  група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице