menu
сряда, 31 март 2021 г.
Фалшиви кроасани
1 яйце
1 жълтък
200 г кисело мляко
100 мл прясно мляко
150 мл олио
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
1 пакетче суха мая 7 г или половин кубче прясна мая
550-600 г брашно
Още :
200 г масло
1 яйце за намазване
Плънка по желание
Приготвяне :
Сложете бучката масло във фризера!
В съд смесете прясно мляко, мая, захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
След това добавете кисело мляко, олио, яйце, жълък и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол замесете меко тесто. Веднага го разделете на 8 равни части, оформете топчета и оставете 10 мин. покрити.
Взимате едно топче тесто и го разточвате на кора, колкото чиния. Отгоре настържете от охладеното масло, на едрото на рендето. Разпределете равномерно маслото. Разточвате второ топче и го слагате отгоре върху първото с масло. Така до края редите на камара, като между всяко стържете масло само на последното, не. Получената камрака започвате да разширявате първо с ръце, а след това да разточвате с точилка, до получаване на голяма и тънка кора. Разрежете на желаните от Вас части, в зависимост от това, колко искате да са големи кроасаните. Всяка част разточвате допълнително с точилка, буквално на милиметър. На широката част сложете от плънката, навийте няколко пъти, като прищипвате краищата и започвате с лявата ръка да опъвате напред срещуположно на Вас, а с другата ръка навивате, като леко и разпъвате към Вас. Редите в тава с хартия за печене. По същия начин и останалите.
Покрийте тавата много добре и оставете за 2 часа!
Намажете с леко разбито яйце и печете в загрята фурна на 210 градуса, до хубав кафеникав цвят, като трябва да се следят.
Уникални!
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Рецептата изпробваха :
Анна Георгиева
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 17/10/2015 - 1 Comments
- 30/04/2015 - 2 Comments
- 27/02/2017 - 6 Comments
Два пъти правя по тази рецепта и ми се получават.Много съм доволна, защото не съм добър кулинар ,а тези кроасанчета ми се получиха от първия път.Наистина много вкусни и сполучливи.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Ще се получат ли кроасанчетата, ако ги приготвя следобяд и ги прибера в хладилника и ги изпека на следващата сутрин? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеИ аз реших да направя кроасаните, но много ми се размекна маслото при точене на отделните кифлички.Нищо общо с това, което показахте, толкова чисто се получиха при Вас.Спазих дословно рецептата, но не, целите са омазани с масло☹, дано поне вкусът е добър.