menu
вторник, 26 август 2014 г.
КРЕНВИРШКИ
Продукти за тестото:
6 с.л. олио
1/2 пак. суха мая /5гр/
1 яйце
400 - 500 гр. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. сол
Още:
кренвирши
жълтък за намазване
2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто и се оставяме да втаса.
Разточва се кора с дебелина около 5мм и се реже на ленти с широчина 1,5 см.
Кренвиршите се срязват на 3, а в двата им края се срязват на кръст.
Всяко парче кренвирш се завива в тесто.
Редят се в тава с хартия. Намазват се с разбит с малко прясно мляко жълтък.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/09/2016 - 3 Comments
30/06/2022 - 0 Comments
11/03/2022 - 0 Comments
Много са сладки, като хапки са. Хубава идея, а и вкусна!
ОтговорИзтриване