menu
сряда, 27 август 2014 г.
БЮРЕК С ГОТОВИ КОРИ ЗА БАНИЦА
За тава с диаметър 28 см.
Продукти:
200 мл.вода
100 гр.олио / може и масло/
1 пакет кори / 500гр. /
400 гр.сирене
Приготвяне:
Водата и маслото се слагат в съд на котлона и се загряват, докато маслото се разтопи. Ако използвате олио, смесете само топла и олио.
В тава, застлана с хартия за печене се слагат 2 кори - една хоризонтално и една вертикално разположени, за да се покрият стените на тавата и да може, да се затвори бюрека.
Всяка кора се пръска обилно със сместа от вода и олио.
Следва ред от 2 намачкани или накъсани кори, така че да се образуват един слой. Пръскат се обилно с водно маслената смес .
Трети слой - по същия начин с 2 кори и напръскване.
Слага се половината от сиренето и пак следват 2 слоя от по три "намачкани" кори, обилно поръсени с водата. Следва сирене още два слоя от по 2 кори и се затваря с краищата на първите две кори.
Полива се отново с вода/масло и се пече на 200 градуса, около 40 мин.
Изважда се, обръща се в друга тава и се запича и от другата страна.
За плънка с кайма, първо се запържва голяма глава лук със сол. Добавя се 350 гр. кайма и се запържва до готовност. Добавете още сол на вкус и чер пипер.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
26/04/2016 - 2 Comments
08/12/2017 - 1 Comments
24/02/2016 - 1 Comments
Страхотна баница стана.
ОтговорИзтриванеЖестока стана,браво Ваня!!!!!!!! Поздравления :)
ОтговорИзтриванеНаправо нямам думи,великолепна стана,мерси :) Поздрави от Канада/ Мима/
ОтговорИзтриванеРадвам се, да Ви е сладко. Поздрав.
ИзтриванеНевероятна си,както винаги ��
ОтговорИзтриванеНаправих я ,бърза лесна евтина и най вече невероятна ,дори не се познава ,че е с готови кори .
ОтговорИзтриванеБРАВО..Чудесна рецерта..!!!!
ОтговорИзтриване