menu
сряда, 27 август 2014 г.
НАЙ-ВКУСНИТЕ МИЛИНКИ
Продукти за тестото:
500 мл.прясно мляко
1 мая/40-42гр/
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
900 гр.брашно
Плънка:
400 гр .сирене
1 яйце
40 мл.прясно мляко
масло
30 мл.прясно мляко
Приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто, оставя се да почине за около 30 мин.
Приготвя се плънката от натрошеното сирене, разбито с яйцето и млякото. За заливката се оставя част от сместа за плънката и се разрежда с около 30 мл прясно мляко.
Тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1 см. Реже се на квадрати и във всеки един се слага от плънката. Завиват се на рулца, които се топят хубаво в масло и се нареждат в правоъгълна тавичка. Намазват се хубаво с отделената за заливка смес.
Пече се около 10 мин. на 250 градуса, след което се намалява на 220 градуса и се допича до готовност.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/05/2020 - 0 Comments
18/11/2019 - 0 Comments
04/02/2016 - 2 Comments
ОтговорИзтриванеРазкошни са Ваня!Както всичко приготвено от твоите ръце!Браво! :D
Благодаря,Танче!
ИзтриванеНужно ли е да втасат преди печене?
ОтговорИзтриванеНевероятни са Ваня ...много апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Здравейте! Много хубава рецепта, след като се наредят в тавата се пекат веднага без повторно втасване, нали? :)
ОтговорИзтриванеДа, веднага.
ИзтриванеТрябва ли да загряваме фурната предварително
ОтговорИзтриване