menu
сряда, 20 август 2014 г.
ПАМУК КИФЛИ
Продукти:
400 мл прясно мляко
3 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 мая /42гр/
1 с.л. сол
200 мл.олио
620 гр.брашно
Плънка:
мармалад
сирене
нутела
Още:
жълтък за намазване
Приготвяне:
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
400 мл прясно мляко
3 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 мая /42гр/
1 с.л. сол
200 мл.олио
620 гр.брашно
Плънка:
мармалад
сирене
нутела
Още:
жълтък за намазване
Приготвяне:
Прясното мляко се затопля леко и към него се добавят захарта, маята и 5 с.л. брашно и се оставя за 15 мин.
Към получената сместа се добавят останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
Готовото тесто се разделя на две части и от всяка се разточва кора с дебелина 3 мм. Реже се на 16 части.
Крайщата на всяко парче се притискат малко с ръка, за да се разширят, слага се от плънката, затваря се леко в двата края и се навива,като леко се придърпва острата част на тестото.
Кифличките /без да втасват/ се намазваме с жълтък,и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Рецептата изпробваха :
Мила Мечева
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 06/05/2020 - 0 Comments
- 14/09/2015 - 0 Comments
- 18/12/2016 - 2 Comments
Страхотна рецепта! Днес ще я пробвам и се надявам да са поне наполовина толкова хубави!
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудесно. Ще се пробват. Браво за старанието ти.
ОтговорИзтриванеСупер и без яйца браво
ОтговорИзтриванеГ-жо Джорджевич,когато давате рецепти ги давайте точно.Не подвеждайте другите.Все пак има хора които са наясно с нещата.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеНе разбрах какво не Ви допадна, като сте наясно с нещата кажете кое точно е подвеждащото. Аз пък много харесвам рецептите на Ваня - дава продуктите точно, описва последователността на изпълнението, снима стъпка по стъпка как стават нещата, показва с обилен снимков материал как изглежда крайния резултат. Или просто искате да си изкарате лошото настроение на някой?!?
ИзтриванеЕ, колко точно да е. Брашно 620 гр и две щипки ли да е?
ИзтриванеАло Анонимната - какви щипки бе, ти можеш ли да четеш изобщо? Къде видя да пише нещо за щипки от каквото и да било? Има една приказка, която се отнася точно за тебе - " На кривия ***, п****** му е виновна !" Да ме извини Ваня, че пиша такива неща, но не се въздържах, като ти чета глупостите !
ИзтриванеПробвах рецептата. Резултатът е великолепен. Особено му допадат, че са без яйца и са с олио.
ИзтриванеЗдравейте! Колко време е необходимо на тестото за да втаса?
ИзтриванеПравя кифлички те за сигурно 20ти път. Тези кифлички са най невероятните и мекички, пуккави които съм опитвала. Благодаря за рецептата. И за всички други невероятни рецепти.
ИзтриванеПо погрешка ги оставих да втасат вече намазани .Проблем ли е :(
ИзтриванеГ-н или г-жа Анонимен вие сте първи/а изказани негативно за рецептата.Ако сте толкова наясно с нещата щяхте да знаете,че рецептата е точна.
ОтговорИзтриванеИ аз не разбрах след като се раздели тестото на 2 части и се разточат корите после слепват ли се една с друга , че не е упоменато ?!
ИзтриванеЩом не е упоменато, следователно не се слепват, работи се с всяка част поотделно.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеРецептите ти са точни Ваня, за разни некадърници, които не могат да готвят, но иначе са " наясно с нещата" може и да има проблем, но проблема си е лично техен !!!
ОтговорИзтриванеПоздравления за рецептата и чудесното изпълнение! Ще си позволя да задам един въпрос обаче, като прохождаща в кухнята :) Разтворих си маята в топло прясно мляко, но тестото ми не втаса както трябва - наду се съвсем леко, а докато го чаках олиото започна да се отделя отстрани покрай него. А всичко друго си спазих. Първата партида не се наду изобщо, втората я пека на по-слаба фурна и като, че ли започнаха да се надуват.
ОтговорИзтриванеХм,интересно.Сложихте ли към маята захар и брашно?
ОтговорИзтриванеИли маята ви е била стара, или сте я сложили в много горещо мляко. Млякото трябва да е топло, не горещо, защото високата температура убива дрождите в маята и после тя не върши работа.
ОтговорИзтриванеНаправих ги, благодаря много, вълшебница си. С кеф те следя.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,искам да попитам може ли кубчето мая да се замени със суха мая?
ОтговорИзтриванеУникални са според моето семейство.Аз няма как да ги опитам,защото съм на без
ОтговорИзтриванеглутеново хранене.Благодаря!
Чудесни са!Браво за рецептата, днес ги направих, уникални супер!
ОтговорИзтриване620 грама брашно ако нямаме везна как може по друг начин да се премерят?
ОтговорИзтриване3 Ч.Ч.ОТ 200ГР.,И 1 С.Л.С ВРЪХ.
ИзтриванеНа колко грама се равнява една чаена чаша? Една чаена чаша (200 милилитра, това е малка чаена чаша, например добре познатите на всички червени чаши на Nescafe, както и чашите, в които в заведение сервират "дълго кафе") се равнява в грамове на: Една чаена чаша брашно 140 грама
ИзтриванеМного благодаря за бързия отговор,щом ги приготвя ще споделя как са станали :)
ОтговорИзтриванестанаха страхотни и много вкусни,като си имате напредвит че нямам и представа от тесто и т.н.,БЛАГОДАРЯ за рецептата от сега нататък ти ще бъдеш моя учител в готвенето!!!!!!!
ОтговорИзтриванечудесни станаха, ще ги направя пак. Брашното ми дойде малко повече, но аз не го меря с везна и станаха хубави кифли, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМоля ви кажете ми, колко броя яйца да се сложат? Има ли яйца в кифличките? Благодаря за отговора!
ОтговорИзтриванеНЯМА ЯЙЦА В ТОВА ТЕСТО!
ИзтриванеКифличките са чудесни !
ОтговорИзтриванеАз ги направих , рецептата е точна ! :)
Здравейте, може ли да се ползва суха мая , и ако да колко грама?
ОтговорИзтриванеКифличките са чудесни!Аз ги замесих в хлебопекарната,там втасаха и след това само ги оформих.Едната половина със сирене и яйце,другата със сладко.Благодаря за сполучливата рецепта!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,може ли да се направят със суха мая и , ако да колко?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Извинявам се за коментара, но спазвайки точно пропорциите, които сте дали, се получи мазна брашняна каша. Сложих още брашно, резултата не беше "памук кифли".Така и не разбрах къде е грешката.Може би 200мл. олио...
ОтговорИзтриванеГрешката е ваша,не в рецептата.Рецептата е точна.
ИзтриванеПравих ги не веднъж и стават перфектни!
ИзтриванеЗдравейте, искам да попитам прясната мая може ли да се замени със суха и колко грама трябва да е тя?Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеМоже 14 гр.суха мая.
ИзтриванеЗдравейте, искам да попитам може ли част от тестото да се замрази във фризера и да се използва друг път. Благодаря.
ОтговорИзтриванеZdraveite Vanq Djordjevic! Iskam samo da vi pohvalq i napravq komplimenti - takava preciznost na dozite i tolkova hubavi idei,spoluchlivi nai - vajnoto,ne sum namerila nikude drugade!!!! Iskrenno vi jelaq vsichko nai-huvabo i yspeh vuv vsichki nachinania i vse taka da ni radvate!!! Jiva i zdrava!
ОтговорИзтриванеМного благодаря.
ИзтриванеТоку що направих кифлички по рецептата и бързам да изразя голямото си задоволство от резултата! Станаха невероятно вкусни и пухкави.Благодаря за прекрасната рецепта! Антоанета Шиникова
ОтговорИзтриванеСпоред мен брашното е много повече!
ИзтриванеМного благодаря! Станаха СТРАХОТНИ! Едва ги изчакаха да изстинат :)
ОтговорИзтриванеАми пречи ли ,че сложих повече брашно иначе нямаше да стане като тесто и така като гледам май тестото ми не втаса
ОтговорИзтриванеАз сложих повече брашно иначе нямаше да стане като тесто и така като гледам никак не втаса питам се къде.сбърках правих всичко по реда който Вие сте написала
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта, най -вече за тестото! Станаха превъзходни кифлички, които унищожихме за минути!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата и точна рецепта. Получиха се невероятни кифлички, които свършиха ужасно бързо!
ОтговорИзтриванесолта не е ли много
ОтговорИзтриванеАз мисля да направя тестото на питка дали ще стане и въпроса ми е трябва ли да вташе след оформянето и
ОтговорИзтриванеЧудесни са! Просто се стопиха за секунди!
ОтговорИзтриванеКолкото брашно, толкова и течност? Това да не е лютеница? Уточнете пропорциите !
ОтговорИзтриванеискам да попитам може ли след като съм подмесила кифличките ще може ли да оставя тестото в хладилник и да ги направя на следващият ден ?
ОтговорИзтриванеНе мога да ви кажа,не съм пробвала.
ИзтриванеКифличките, са просто фантастични. Изключително мекички,направо се топят в устата! Направих ги със сирене и кашкавал. Уникални!
ОтговорИзтриванеБожеее,човек може да умре от элоба и эавист.!!!!!!!
ОтговорИзтриванеОткакто энам эа Ваня,правя единствено нейните рецепти,эаради перфектната точност в грамажи......И винагиии ,винаги се представям добре
Благоодаря ти ,элато
ПЕРФЕКТНИ РЕЦЕПТИ
ИзтриванеКифличките са страхотни!Редовно ги правя и винаги са прекрасни!Благодаря за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеБожествения станаха.
ОтговорИзтриванеПоздравления Ваня!
Божественни станаха,дано останат до утре за да видя дали ще изсъхнат.
ОтговорИзтриванеПоздравления Ваня!
Супер са,току що ги направих със сладко от череши
ОтговорИзтриванеЗдрвейте, днес за втори път замесвам тестото и не ми втасва, първия път беше горещо млякото и рекох че е от това, втория път леко го затоплих и разбърках маята захарта и брашното, сега чакам да втаса вече става почти час и не втасва това тесто и е лепкаво, къде греша незнам всичко друго ми се получава това не, дали не месея достатъчно или е малко брашното, или пък последното което е маята ми стоеше в хладилника, незнам :(
ОтговорИзтриванеКифличките наистина са уникални.Бих искала само да попитам тъй като искам да са малко по-сладки може ли да се добави повече захар? :)
ОтговорИзтриванеДа,наистина може ли още захар да се сложи?
ОтговорИзтриванеМоже,но не прекалявайте.
ИзтриванеОще 1-2 лъжици,например?
ИзтриванеПривет от слънчева Флорида! Благодаря Ви, Ваня! Станаха чудесни. С жена ми аправихме половината с мармалад, а другата половина със сиренце и с малко крема сирене. Използувахме най-хубавото канадско брашно в къщи и жива мая, от които става и чудесен хляб. Доомесиха се в машинката за хляб, но не ги втасвахме на топло. Много са леки и пухкави. Наистина като памук! Не засекох за колко време се изпекоха, но всяка фурна и всяко брашно са си малко различни. Пожелаваме Ви още много успехи с чудесни рецепти. Сигурно ще опитаме и другата рецепта.
ОтговорИзтриванеСтела и Тони
Да ви е сладко. Поздрав и благодаря.
ИзтриванеTоку-що преядохме с тях :) Спазих рецептата точно и станаха прекрасни. Месих във фурна за хляб, като добавях постепенно брашното.Тестото втаса за половин час във фурната на печката, като я нагласих на 60 градуса. Удвои обема си, даже стана една идея повече от двойно. Кифличките направих с 3 вида плънка - яйце и сирене, поръсени със сусам; локум, поръсени с кристална захар; сладко от сини сливи, поръсени със захар и мак. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеУникални кифлички!Браво Ваня!
ОтговорИзтриванеУникални кифлички!Браво Ваня!
ОтговорИзтриванеВаня здравейте, поздравявам Ви за рвцептата! Направих ги тази вечер и дечицата си облизаха пръстите, дано останат утре малко за гостите за които ги бях предвидила. Топли поздрави от ниската земя i puno srecha ot nama!
ОтговорИзтриванеРецептата е невероятна, Ваня! :) Благодаря! Снощи ти открих блога, станах фен и съм сигурна че всичките ти рецепти са толкова сполучливи, точни и вкусни)Още от времето на Карлсон мечтаех да мога да правя кифлички като майката на Дребосъчето... и следваха рецепта след рецепта, провал след провал... до днес - обрах овациите на всички ;)Но трябва да добавиш под линия - двете тави се изяждат много бързо, да се прави двойна доза ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието. Поздрави.
ИзтриванеПоздравление за добрата рецепта :) Тайната да останат на сутринта е да ги направите късно вечер, след вечеря :) Относно пропорциите в рецептата, използвах прясна мая и точното количество брашно, бърках тестото с вилица докато не започна да се отлепя от стените на купата (не повече от 5-6 минути), леко го намазах с олио и го оставих да втаса. И това е. Може би грешката на някои опитали се е че започват веднага да бъркат на ръка и не оставят брашното да усвои течността - и аз бих се отказала, ако съм омазана до лактите с лепкаво тесто :) Моят съвет опитайте пак :) Хубав ден на всички :)
ОтговорИзтриванеАз днес за пореден път правя тези кифлички и мога да кажа на всички тези,които упрекват Ваня за пропорциите-грешката е у вас някъде!
ОтговорИзтриванеМеся едва от няколко месеца и никога до сега не съм имала несполучлив резултат!
Ваня,поздравявам те за прекрасните рецепти!Желая то още повече успехи!
Благодаря.
ИзтриванеЗа първи път правя Ваша рецепта, кифличките станаха превъзходни! Благодаря много за споделеното, вече съм Ви фен! :)
ОтговорИзтриванеДано въпросът ми не прозвучи глупаво, но защо навитите кифлички да не се оставят да втасат леко преди да се пекат?
ОтговорИзтриванеАз също бих искала да попитам- защо да не втасват, а направо в топла фурна? Когато правя така нищо не се получава.Може би има значение от тестото.Имам пълно доверение на Ваня в рецептите и това,че коментират негативно по неин адрес ми е много неприятно.
ОтговорИзтриванеКифличките са уникални. Благодаря за чудесната и точна рецепта. Правила съм ги над 20пъти и винаги се получават. Любимите на всички вкъщи.
ОтговорИзтриванеЧудесни станаха, правих ги за първи път. В учебно време са мн.добра закуса за у-ще. Правих скоро и солените мъфини. Децата доволни, Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за чудесните рецепти,за подробните снимки и за търпението.Пр вих кифлите ,а и солените мъфини ..резултата е повече от чудесен.Благодаря още веднъж и до нови вкусни срещи.
ОтговорИзтриванеnqkolko pati gi pravq i stavat straxotni ...
ОтговорИзтриванеKolko vreme trqbva da vtasva testoto
ОтговорИзтриванеСтрахотни са!
ОтговорИзтриванеВъобще ли не се оставят да втасат?След като се замеси ли веднага се пече?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня,
ОтговорИзтриванеНаправих ги точно по рецептата. Станаха великолепни и с мармалад и със сирене. Поздравления за хубавата рецепта. Без яйца и без масло. Чудесно.
Невероятни са! Всички рецепти които ползвам от блога ги следвам точно, защото хич ме няма в месенето но тук съм виртуоз.Рецептите са Ви невероятни.И винаги сполучливи.
ОтговорИзтриванеДа попитам , запазва ли се мекотата на кифлите и на следващия ден?
ОтговорИзтриванеМеси машинката за хляб.Станаха чудесни!
ОтговорИзтриванеПропуснала сте да добавите и 50-100гр. масълце, за да стоят мекички.
ОтговорИзтриванеАко някой намери по-точни рецепти от тези на Ваня,да си ги взема от там и да не прави от тези.
ОтговорИзтриванеНяма угодия,жената си играе и като на първолаци ви ги пише и снимки слага,пак недоволни.
Що за мрънкащи и негативни хора има.
Правя тестото в машината,понякога продуктите вземам направо от хладилника без да изчаквам на стайна температура и пак всичко се получава..ами не правете от нейните рецепти,като не ви харесват...Да не би насила да ви кара някой??!!
Благодаря Ваня за труда,който полагаш!!!
Бъди жива и здрава и дерзай!!
Мрънкалниците ги подминавай...
Да си намерят рецепти и да си ги правят...
Хей здравей Ваня и от мен ,не се познаваме,но ще се срещаме вече често. хихихи Казвам се Илина и готвя като луда жена по 2-3 пъти всеки ден. А по празници да не обяснявам. Сега се пекат , чакам ги , след малко пак ще пиша. Втасаха прекрасно, всичко до момента стана ,както е описано тук по рецепта. Да видим ей сега след малко. но като гледам какви хубавички стават ммммммммм
ОтговорИзтриванеПоздрави за Ваня! Както винаги чудесна рецепта с точни пропорции! Моите станаха превъзходни без НИКАКВИ промени! Който има проблеми, да търси грешката у себе си, а не в рецептата!
ОтговорИзтриванеБраво за прекрасната рецепта.Влюбена съм.Стават страхотни
ОтговорИзтриванеЧудна рецепта. Имах работа в градината и затова ползвах хлебопекарната за омесване на съставките, които са много точно дадени. След това ги направих с мармалад и течен шоколад. Чуднички са кифличките! Пак ще ги правя!
ОтговорИзтриванеСтанаха страхотни :) Само солта е много, ако ги правите сладки.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са Благодаря!
ОтговорИзтриванеСтанаха чудни, невероятни са,благодаря ти, за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, всичко с пропорции пасна... Като начинаещ са суперррррр.
ОтговорИзтриванеПерфектни се получиха.. Начинаещ съм и предоволна
ОтговорИзтриванеСтрахотни са както и всички други рецепти.
ОтговорИзтриванеПравя ги за десетен път, прекрасни са. Съседите ми са немци и си изяждат пръстите 😉
ОтговорИзтриванеУникални са!
ОтговорИзтриванеЗдравейте. При 400 мл.пр.мляко и 200 мл олио, 620 гр.брашно добре ли е?
ОтговорИзтриванеЗа да станат памук кифли е съвсем нормално пропорциите да са такива. Всички рецепти на Ваня Джорджевич са напълно точни, за което и благодаря! Единствения блог за рецепти с точни пропорции и резултатът винаги е отличен!
ИзтриванеНевероятни...обичам да готвя, но не се разбирам много с тестени изделия.Тези кифлички успях да замеся и изпека за отрицателно време.Благодаря за точната рецепта. ������
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ваня! Понеже моята печка е за смяна...пече по- добре, когато е на вентилатор. Въпросът ми е, мога ли да ги изпека на вентилатор и на колко градуса? Благодаря и светли празници!
ОтговорИзтриванеП.С.
Рецептите които съм правила от твоя блог ВИНАГИ са се получавали!
Тестото става перфектно!Пропорциите са точни!Пробвах го на сладка пита,като тутманик и на кифли!Всичко ми се получи!Благодаря, Ваня!
ОтговорИзтриванеОх, страхотни рецепти давате, Ваня! Тази я правих два пъти - станаха кифлички един път! И съседите ги харесаха, и децата ми, а за мъжа ми направих още една доза, че почти не успя да се вреде :) И сега, нали вече съм куражлия, че съм я правила, замесих, но... без захар. А децата искаха сладки кифли. Еми... ще станат солени, а утре отново друга доза СЪС ЗАХАР! Пиша и се смея - старост-неродост моето. Благодаря Ви за перфектните рецепти! Бъдете здрава!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, перфектни мерки!Вече втори път я правя и стават невероятно вкусни! Дали може да се направят с някакъв вид безглутеново брашно?
ОтговорИзтриванеБлагодаря за сполачливата рецепта,Ваня!Любими кифлички на цялото ни семейства.Бъдете здрава и продържавайте да ни радвате с вашите вълшебни и вкусни рецепти😘♥️🍀
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, омесих тестото преди обяд и спокойно си го оставих ва студено да втаса,чак следобед ги направих кифличките още изтичат,изглеждат супер
ОтговорИзтриванеУникални кифли, както всичките ви рецепти!Благодарим!
ОтговорИзтриване7гр суха мая на др йоткер я дават за 0,500 гр брашно. Това количество мая не е ли достатъчно или трябва да сложа 2 х 7 гр?
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеискам да попитам може ли плънката да е локум
Здравейте,Ваня!Приемете моите адмирации за тези невероятни кифлички.Откакто открих тази рецепта,вече само по нея ги правя(за кой ли път,незнам).Имам и една от книгите Ви.Харесва ми и това,че всичките ви рецепти са изключително точни.Благодаря Ви
ОтговорИзтриванеПривет, бих искала да попитам Ваня дали ще се получат така хубави кифличките ako използвам суха мая. Благодаря
ОтговорИзтриванеПри мен се получиха много добре със 7г суха мая.
ИзтриванеАма какви са тези глупави въпроси? "Мога ли да заменя сиренето с извара?", "Мога ли вместо шоколад да сложа мармалад"? "А да сменя прясната мая със суха"? Рецептата е такава. Ако искате я променяйте както си искате. Егати тъпите въпроси
ОтговорИзтриванеНай добре с кубче мая
ОтговорИзтриванеСтанаха супер! Мерси!
ОтговорИзтриване