menu
!doctype>
сряда, 20 август 2014 г.
ТОРТА ОТ МЛЯКО С ОРИЗ
Продукти за блата:
170 гр.натрошени бисквити
100 гр.масло на стайна температура
50 гр.захар
50 гр.нарязани на ситно орехи.
Продукти за мляко с ориз:
800 мл.прясно мляко
200 гр.ориз
100 гр.захар
желатин /за 1 л.течност/
600 гр сметана
Продукти за плодовия крем:
800 гр.предварително размразени плодове /или пресни/ - малини, ягоди и др.
100 гр.царевично нишесте
100 гр.захар/може и повече/
100 мл.вода
Приготвяне:
Смесваме всички продукти за блата и сместа се сипва във форма за торта с диаметър 26см. Оставя се в хладилника.
Прясното мляко и оризът се слагат в съд на котлона. След като оризът се свари, се махаме от котлона и се добавят захарта и желатина /приготвен по описание на опаковката/.
Разбърква се хубаво и оставя да изстине.
Размразените плодове се пасират или намачкват с вилица.
Към тях се добавя вода до получаване на 1 литър. Сиропът се слага на котлона.
Прави се смес от нишесте, захар и 100 мл,вода. Получената смес се добавя към врящия плодов сироп.
Вари се 3-4 мин.до сгъстяване.
Полученият крем се оставя за 5 мин.да поизстине.
Разбиват се 600 мл.сметана и се прибавя към крема от мляко с ориз.
Изважда се блата от хладилника и върху него се сипва половината от млякото с ориз. Оставя се за 10 мин. във фризера.
Изважда се и се сипва крема от плодове /отделяме малко от него за декорация/, пак се връща във фризера за 10 мин.
Вадим и сипваме останалата част от млякото с ориз, декорираме с останалия плодов крем.
торти
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар