menu
събота, 30 август 2014 г.
ТИРАМИСУ
продукти:
4 пресни яйца
500гр.маскарпоне
4с.л.захар
2с.л.пудра захар
500мл.течна сметана
300мл.кафе/или нес кафе/
3с.л.BAILEYS/ром,коняк,бренди и др./
300гр.бишкоти
още:
какао за посипване
приготвяне:
Разделете белтъци от жълтъци.Добавете 2с.л.захар към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг. Оставете на страни.Разбиваме и жълтъците с 2 с.л.захар.Към тях прибавяме маскарпонето, и предварително разбита сметана с 2с.л.пудра захар.Получената смес съединяваме с белтъците на сняг/без миксер/,с въртеливи движения от дъното на съда към върха.
/Съмнителни яйца първо се обработват на водна баня /
В съд редим ред бишкоти,като първо ги топим в предварително сварено кафе с 3с.л.BAILEYS
Сипваме от крема и пак редим ред бишкоти,ред крем.
Останалия крем слагаме в шприц и правим розички.Посипваме с какао през цедка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 19/08/2014 - 11 Comments
- 09/03/2022 - 0 Comments
- 08/10/2015 - 3 Comments
Чудесно Тирамису си сътворила, Ваня! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Хриси.
ИзтриванеСтрахотно поздравления.
ОтговорИзтриване