menu

неделя, 24 август 2014 г.

ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ



Продукти за тестото:

250 гр натрошено сирене
250 гр масло на стайна температура
1 ч.л. сол /ако не е солено сиренето/
300 гр брашно

Още:

жълтък за намазване


Приготвяне:


Замесва се тестото от вечерта за другия ден. Слага се в полиетиленова торбичка /тези за фризера - моята е за 3кг / и се оставя в хладилника. 
На другия ден се разточва кора с дебелина около 7-8 мм, така както е в кесията.







Разкъсва се и се реже на желаната форма. Намазва се с жълтък или цяло яйце и се пече на 250 градуса до златисто.










1 коментар:

Банички

  • БУХТИ НА ФУРНА С МЕД И ОРЕХИ22/08/2014 - 0 Comments
  • ДОМАШНИ БИШКОТИ29/01/2015 - 5 Comments
  • Сочна торта с орехи от стария тефтер08/06/2019 - 2 Comments