menu
неделя, 24 август 2014 г.
ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ
Продукти за тестото:
250 гр натрошено сирене
250 гр масло на стайна температура
1 ч.л. сол /ако не е солено сиренето/
300 гр брашно
Още:
жълтък за намазване
Приготвяне:
Замесва се тестото от вечерта за другия ден. Слага се в полиетиленова торбичка /тези за фризера - моята е за 3кг / и се оставя в хладилника.
На другия ден се разточва кора с дебелина около 7-8 мм, така както е в кесията.
Разкъсва се и се реже на желаната форма. Намазва се с жълтък или цяло яйце и се пече на 250 градуса до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/08/2014 - 0 Comments
29/01/2015 - 5 Comments
08/06/2019 - 2 Comments
може ли веднага да се правят.
ОтговорИзтриване