menu
събота, 23 август 2014 г.
ШИШ КЕБАП
продукти:
400 гр месо /свинско, телешко, пилешко/
1 морков
2 глави лук
2 червени чушки
3 домата
200 мл доматен сок
червен пипер
чер пипер
сол
вегета
дафинов лист
олио
Още:
шишчета
Приготвяне:
Нарязват се на ситно месо, чушки, лук и морков. Нанизват се на шишчетата.
Готовите шишчета се запичат леко на грил тиган.
Редят се в тава с 3-4 с.л.олио. Добавят се подправките на вкус.
Прибавят се и три домата на ситно нарязани.Залива се с доматения сок и се долива топла вода до нивото на шишчетата.
Пече се във фурна на 220 градуса за около 1 час. От време на време шишчетата се обръщат.
Сервира се с гарнитура от картофено пюре, пържени картофи, макарони и др.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/08/2014 - 0 Comments
12/11/2017 - 3 Comments
28/08/2014 - 0 Comments
Е такива шишове още не съм яла, хем пекани на грил, хем на фурна със сосче.
ОтговорИзтриванеИзгледжат толкова сочни, така ти идва да си топнеш с хлебчето ама и мръвка да хапнеш. :)))
Страхотен аромат от печените шишчета на грил.Мммммм
ОтговорИзтриване