menu

сряда, 20 август 2014 г.

БАНИЧКИ С КАЙМА И КАРТОФИ


Продукти:

6 кори за баница
250 гр.кайма
3 сварени картофа
сол
вегета
чер пипер
чубрица
2 с.л. олио за запържване на продуктите
олио за напръскване на корите

Продукти за намазване:

1 яйце
2 с.л. олио
2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

На ситно се нарязват три глави лук и се запържва на бавен огън. Към лука се добавя и каймата и се запържва.
Добавят се настърганите картофи и подправките на вкус.
Всички продукти се разбъркват хубаво и се оставят на страни!
Корите за баница се разрязват на две по широчина, получават се 12 кoри за 12 банички!Взема се една кора и се напръсква с малко олио, сгъва се на две и се слагат по 2 с.л. от плънката. Завива се във форма на триъгълник, винаги по водоравната страна.
Баничките се редят в тавата на фурната, застлана с хартия.
Намазват се със сместа от яйце, олиo, мляко и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













5 коментара:

Zu-zu погачице