menu
сряда, 20 август 2014 г.
ЗЛАТНИ КИФЛИ
Продукти:
400 гр кисело мляко
300 мл топла вода
200 мл олио
2 с.л. захар
1 с.л. сол
7 гр суха мая
2 яйца
около 1.200 кг брашно
Плънка:
сирене
мармалад
сладко
нутела
Още:
1 жълтък за намазване
Приготвяне:
Замесва се гладко тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто леко се премесва и се разделя на две части.
От всяка част се разточва кръгла кора с дебелина 5 мм и се разрязва на 12 части.
На всяко получено парче се слага плънка по желание.
Започваме да навиваме от широката част на всяко парче, като леко се придърпва острата част на тестото за да станат стегнати и при печене да се отразяват линиите на тестото.
Оставете кифличките малко да втасат.
Намазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/08/2014 - 1 Comments
22/11/2021 - 0 Comments
02/09/2015 - 0 Comments
Наистина са като златни - всъщност от златни ръчички са пипнати! Благодаря ти Ваня - представяш ни нещо хем вкусно, хем приятно за окото!
ОтговорИзтриване