menu
вторник, 19 август 2014 г.
КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА!
Продукти:
1 кг.варени картофи
4 с.л. настърган кашкавал
1 яйце
1 с.л. царевично нишесте
сол
вегета
чер пипер
чубрица
олио за пържене
Приготвяне:
Картофите се настъргват на едрото на рендето. Към тях се прибавят яйцето, нишестето, кашкавала и подправките. Сместа се оставя за около час в хладилника /а може от вечерта за другия ден/.
Оформят се топчици и се пържат в загрято олио!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 28/02/2018 - 2 Comments
- 25/06/2015 - 1 Comments
- 12/01/2016 - 0 Comments
Ваня, много вкусно изглеждат.
ОтговорИзтриванеС кашкавалче сигурно са върха.
Поздрави!
Ваня,защо се разпръскат при пържене?Картофената смес стоя 2 часа в хладилника.Едва успях да ги изпържа.Eли
ОтговорИзтриванеИнтересно,ми нямам отговор защо се разпръскат.Толкова хора ги направиха никой не сподели такава възможност!
ИзтриванеМного хубав блог с невероятни рецепти! Поздравления ! Вече правих "Картофи на фурна" няколко пъти. Сега искам да споделя моя опит в картофените кюфтета . Установила съм ,че картофите трябва да се варят без да се белят, иначе се пръскат при пържене. Тези кюфтенца са толкова красиви.Ваня ти как вариш картофите?
ОтговорИзтриванеДА,АЗ НЕ БЕЛЯ КАРТОФИТЕ ПРИ ВАРЕНЕ!
ИзтриванеСлед оформяне на топчета, овалват ли се в нещо?
ОтговорИзтриванеИна
Който успее да ги изпържи го признавам! Браво!
ОтговорИзтриванеКартофите сваряват и се преди да се нарендят?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, направих рецептата както пише и топчетата се разпадаха, но след като ги овалях в брашно станаха супер.
ОтговорИзтриване