menu
!doctype>
вторник, 19 август 2014 г.
KARDINALSCHNITTE
Продукти:
9 яйца
150 гр.захар -70 гр.захар
2 с.л. царевично нишесте
кората на един лимон
ванилия на вкус
80 гр.брашно
Продукти за крема:
500 гр.течна сладкарска сметана
50 гр.пудра захар
втвърдител за сметана /може и без него/
3-4 С.Л. МАРМАЛАД ИЛИ СЛАДКО ЗА НАМАЗВАНЕ НА БЛАТА
ПУДРА ЗАХАР ЗА ДЕКОРАЦИЯ
ПЛОДОВЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ
Приготвяне на блата:
Разбиват се 7 белтъка на пухкав сняг, като постепенно се добавят 150 гр. захар и накрая 2 с.л. царевично нишесте.
Второ разбиване е за жълтата смес на блата от : 2 яйца, 5 жълтъка, 70 гр.захар, кората на 1 лимон, ванилия, 80 гр. брашно.
Всяка смес се сипва в шприц и се правят плътни линии върху хартия, сложена в тавата на фурната. Редуват се бяла смес, жълта смес, като след всяко второ има разстояние /гледайте видеото/.
Пече се на 160 градуса, за около 20 мин.
Приготвяне на крема:
Сметаната се разбива с 50 гр. пудра захар. Ако имате втвърдител, добавете и него.
Взема се едната част от вече изстиналия блат. Върху него с пош, в две ленти се нанася мармалада.
Изсипва се всичката сметанa, покрива се с другия блат и се посипва с пудра захар. Веднага се реже на парчета, с широчина 2 см.
РЕЦЕПТАТА СЪМ ВЗАИМСТВАЛА ОТ ТУК-
http://www.ichkoche.at/video-kardinalschnitten-artikel-3438
http://www.ichkoche.at/kardinalschnitte-rezept-215350
Погледнете, ще ви бъде от полза!!
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Невероятно красив сладкиш, а сигурно и много вкусен.....Трябва ли да почива в хладилника преди поднасяне? Мога ли да го приготвя от предишния ден или отгоре цветните ивици ще се увлажнят от сметаната? Петя
ОтговорИзтриване