menu

неделя, 24 август 2014 г.

БАНИЧКИ


Продукти:
 
500 гр кори за баница
 
500 гр сирене
4 яйца
 
за намазване преди печене:
 
1 яйце
2 с.л. олио
2 с.л. прясно мляко
 
Още:
 
олио
 
Приготвяне:

Първо ви трябва една как да се изразя пръчка, но не точилка защото тя е дебела. Аз съм използвала долната част на една закачалка, колкото и смешно да звучи.



 
Снимка на Vanya Djordjevic.

































Вземете една кора и я сложете върху лист хартия за печене. Намажете я с олио и я
навийте на руло, но не до края. 
Наберете равномерно и я извадете от пръчката.
Допрете двата края на корите. 
Редете в тава с хартия за печене.
В получения отвор се добавят по 2 с.л. от сместа с яйце и сирене. 
Намазват се със смес от яйце, олио и прясно мляко. Поръсват се с чер сусам и се пекат на 180 градуса.

















2 коментара:

Къкрещо гърне

В ръцете ми вече е и третата ми книга с рецепти - "Къкрещо гърне". Както казвахме като деца трички, за щастие.   Почти една година...