menu
четвъртък, 28 август 2014 г.
ПИТКА
Продукти:
360гр.вода
1/2 пак. мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
666 гр брашно
тесто за цветята:
200 гр брашно
1яйце
щипка сол
50мл.вода
Приготвяне:
Замесва се тесто от посочените продукти. Вече втасалото тесто се разделям на 13 части. Оформят се топки и се нареждат в намазана тава, оставят се на топло да втасат.
Омесва се тестото за цветенцата, оставя се за 20 мин. в хладилника да си почине. Оформят се 13 цветенца и се редят върху намазаната с жълтък питка.
Намазват се и цветчетата и питката се пече на 180 градуса до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
07/04/2016 - 0 Comments
20/11/2016 - 0 Comments
28/09/2016 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар