menu
четвъртък, 28 август 2014 г.
ЩРУДЕЛ ОТ БУТЕР ТЕСТО С МАК И ЯБЪЛКИ
Продукти:
750 гр бутер тесто: 500 гр бутер тесто за тялото и 250 гр за гривата.
тесто за юздите:
200 гр брашно
1 яйце
50 мл вода
щипка сол
оставете го за 20мин. в хладилника
плънк
200 гр макова семе
малко прясно мляко
плънка от ябълки:
400 гр настъргани, изцедени ябълки
изстискала съм половин лимон да не потъмнеят
50 гр стафиди
5 с.
2 с.л. грис
кората на лимон
Още:
ситно нарязана мента - за юздите
1 стафида за око
жълтък
пудра захар
Приготвяне:
....., преди да се сложат юздите, кончето се намазва с жълтък, а като се сложат в жълтъка се слага малко пудра захар и се намазват и юздите---за да има разлика в цвета след печене.-
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/09/2017 - 5 Comments
15/01/2015 - 2 Comments
16/01/2016 - 20 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар