menu
петък, 22 август 2014 г.
ХЛЯБ ПЕЧЕН В ЛИСТА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
Продукти:
1 кг брашно
50 гр мая
2 ч.л.сол
1 ч.л.захар
300 мл прясно мляко
200 мл вода
2 с.л. олио
Още:
2 листа от кисело зеле
Приготвяне:
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Оформя се желаната форма и с слага в тава с едно листо зеле под тестото и едно листо над тестото.
Пече се на 200 градуса около 35 мин.
Киселото зеле му придава аромат, мекота и вкус!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/01/2016 - 1 Comments
26/06/2015 - 4 Comments
13/08/2016 - 5 Comments
Интересното е,че моята баба(Бог да я прости) печеше също на зелеви листа, но пресни, без да ползва тава. Твоят вариант много интересен с кисело зеле.
ОтговорИзтриване