menu

петък, 22 август 2014 г.

ХЛЯБ ПЕЧЕН В ЛИСТА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ






Продукти:

1 кг брашно
50 гр мая
2 ч.л.сол
1 ч.л.захар
300 мл прясно мляко
200 мл вода
2 с.л. олио

Още:

2 листа от кисело зеле


Приготвяне:

Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Оформя се желаната форма и с слага в тава с едно листо зеле под тестото и едно листо над тестото.
Пече се на 200 градуса около 35 мин.
Киселото зеле му придава аромат, мекота и вкус!!!







1 коментар:

  1. Интересното е,че моята баба(Бог да я прости) печеше също на зелеви листа, но пресни, без да ползва тава. Твоят вариант много интересен с кисело зеле.

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Солени, хрупкави пръчици.25/08/2018 - 1 Comments
  • Най - сполучливите еклери 29/06/2022 - 2 Comments
  • Бонбони 07/09/2016 - 8 Comments