menu
сряда, 27 август 2014 г.
ЗЕМЕЛКИ СУСАМКИ
Продукти:
за тестото:
300 мл топла вода
50 гр разтопено масло
600 гр брашно
20 гр мая
1 с.л. сол
1 с.л.захар
за потапяне:
50 гр захар
1 л вода
1 с.л. сода бикарбонат
Още:
сусам
Приготвяне:
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на около 10 части. Оформят се хубави топки, с показалеца на ръката, топнат в брашно се прави дупка в средата на всяка земелка като пръста се върти няколко пъти в тестото.
В тенджера се карамелизира захарта, сипва се водата и 1с.л. сода бикарбонат. След като водата заври, земелките се пускат в нея за около минута. Вадят се върху кърпа със сусам /само от едната страна на земелката се залепва/ и се редят в тава, застлана с хартия.
Пекат се на 180 градуса до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/01/2016 - 19 Comments
18/02/2016 - 0 Comments
06/11/2017 - 4 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар