menu
сряда, 27 август 2014 г.
МЕКИЦИ С КАРТОФИ
450 гр брашно
1 ч.л. сол
150 гр варени картофи
20 гр мая
1 ч.л. захар
100 мл топло прясно мляко
200 мл топла вода
Приготвяне:
Брашното се пресява в съда за месене. Към него се добавят 1 ч.л. сол, настърганите варени картофи /150 гр./ и шупналата в прясното мляко мая.
Замесва се тестото, като постепенно се сипва от топлата вода. Готовото тесто се пресипва в съд, посипан с брашно. Оставя се за 30 мин. да си почине.
Тестото се изсипва на плот, поръсен с брашно. Разделя се на 7 - 8 части /може и повече/ и се оставя за 15 мин.
С натопени в олио ръце, всяко парче леко се раздърпва и се пуска в олио.
Пържи се и от двете страни до златисто. Готовите мекици се вадят върху кухненска хартия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/02/2021 - 0 Comments
17/02/2016 - 2 Comments
17/01/2016 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар