menu
петък, 29 август 2014 г.
ГЪСТ БОБ ПО СРЪБСКИ!
Продукти:
800 гр сварен боб
3 големи глави лук
олио
2 с.л. червен пипер
сол
вегета
чер пипер
дафинов лист
3 скилидки чесън
Приговяне:
В малко повече олио се запържва лук нарязан на ситно /на бавен огън докато стане прозрачен/. Към него се добавя червен пипер и се смъква от котлона.
Свареният и изцеден боб се сипва в съд, в който ще се пече. Към него се добавя изпържения лук. Подправя се със сол, вегета, чер пипер, дафинови листа и се нарязват или пасират скилидки чесън.
Сипва се от водата, където е врял боба, толкова колкото да се покрие боба. Покрива се с фолио.
Пече се на 200 градуса за около час. Фолиото се отстранява и леко се запича.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 02/06/2020 - 3 Comments
- 01/11/2015 - 0 Comments
- 17/05/2016 - 1 Comments
Сръбската кухня много я уважавам. Боба е перфектен! Ще се приготви задължително.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ти откъде разбра че е перфектен като не си го приготвяла?
ОтговорИзтриванеАз съм наполовина сръбкиня и останах очарована от този боб. Точно както го приготвяше баба ми. Адмирации!
ОтговорИзтриване