menu
!doctype>
събота, 30 август 2014 г.
СЛАДКИТЕ НА ПАДИШАХА или РУСКИ ШАПКИ
Продукти за блат:
4 яйца
8с.л.захар
7с.л.олио
20с.л.прясно мляко
20с.л.брашно
2/3 бакпулвер
2с.л.какао
Продукти за крем:
800 мл прясно мляко
6 с.л. захар
2 пудинга ванилия
125 гр масло
Още:
бял и кафяв шоколад за декорация
кокосови стърготини
Приготвяне:
Блатът се приготвя по стандартния начин, с отделяне на белтъци от жълтъци.
Сместа сипвате в тава /30см/, намазана с олио и посипана с брашно.
Печем на 180 - 200 градуса.
След изстиването на блата го разрежете на две. От всяка част с помоща на чаша /8 - 10 см/, вадим кръгове.
Свареният и охладен пудинг разбивате с масло, на стайна температура.
Вземате два блата и м/у тях пълните с крем. Всяка пастичка, отстрани се овалва в кокосови стърготини. Отгоре се декорира с разтопен шоколад.
От тази доза излизат 12 пастички.
На няколко пъти ги видях под името "Сладките на падишаха", но в Сърбия са така наречените пастички "Руски шапки". Аз лично нямам представа от къде произлизат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Половината от снимките липсват. Празен бял квадрат :(
ОтговорИзтриване