menu

събота, 30 август 2014 г.

СЛАДКИТЕ НА ПАДИШАХА или РУСКИ ШАПКИ




Продукти за блат:

4 яйца
8с.л.захар
7с.л.олио
20с.л.прясно мляко
20с.л.брашно
2/3 бакпулвер
2с.л.какао

Продукти за крем:

800 мл прясно мляко
6 с.л. захар
2 пудинга ванилия
125 гр масло


Още:

бял и кафяв шоколад за декорация
кокосови стърготини


Приготвяне:

Блатът се приготвя по стандартния начин, с отделяне на белтъци от жълтъци. 
Сместа сипвате в тава /30см/, намазана с олио и посипана с брашно.
Печем на 180 - 200 градуса. 
След изстиването на блата го разрежете на две. От всяка част с помоща на чаша /8 - 10 см/, вадим кръгове.
Свареният и охладен пудинг разбивате с масло, на стайна температура. 
Вземате два блата и м/у тях пълните с крем. Всяка пастичка, отстрани се овалва в кокосови стърготини. Отгоре се  декорира с разтопен шоколад.
От тази доза излизат 12 пастички.






На няколко пъти ги видях под името "Сладките на падишаха", но в Сърбия са така наречените пастички "Руски шапки". Аз лично нямам представа от къде произлизат.

1 коментар:

Zu-zu погачице