menu
неделя, 31 август 2014 г.
МЕКИЦИ
ПРОДУКТИ:
500гр.брашно
40гр.мая/суха 12гр/
1ч.л.сол
200мл.топла вода
200мл.прясно мляко
още:
олио за пържене
приготвяне:
В съд сложете брашното,натрошената мая,чаена лъжичка сол.Постепенно добавяте смесеното прясното мляко с вода.
С бъркалките за тесто на миксера замесете тесто.Бъркайте 10мин.
Покрийте тестото и го оставете да втаса.Мекиците се пържат в малък съд/колкото за една мекица място/с много олио/.С натопени ръце във вода,късате от тестото и пускате в олиото.Щом мекицата изплува на повърхността,почвате да я заливате/с лъжица/ с олио.
Обърнете я да се изпържи и от другата страна.За да я проверите дали е изпържена от вътре,я обърнете пак на първата страна на която е пържена.Ако не се пържи /не прави балончета/е готова.Готовите мекици вадете на кухненска хартия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/08/2020 - 3 Comments
22/03/2015 - 2 Comments
09/01/2015 - 6 Comments
може ли да се замеси вечерта тестото и да се правят сутринта мекиците?
ОтговорИзтриванеНе вярвам,че ще може.Аз лично не съм пробвала.
ИзтриванеТочно такива търсех, имам заявка за вечеря - мекици, какво да се прави :) Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеТестото лепкаво ли трябва да бъде, защото така ми изглежфа
ОтговорИзтриване