menu
неделя, 31 август 2014 г.
ПРАСКОВКИ
Продукти за тестото:
700 г брашно
4 яйца
250 мл олио
100 мл прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
200 г пудра захар
Продукти за пълнеж:
трохите от издълбаване
200 г орехи
2 с.л. мед
1 с.л. какао
100 г захар
1 ванилия
50 г разтопено масло
200 мл топло прясно мляко
Декорация:
300 мл прясно мляко
хранителни бои
захар
Приготвяне:
Смесете всички продукти за тестото без брашно.
Разбийте ги с миксер и постепенно добавете брашно.
Правете топчета колкото орех (32 г) и ги редете на обложена тава с хартия и напръскана с малко вода.
Печете на 130 градуса около 15 мин.
Смесете всички продукти за крема без млякото. Разбийте ги с миксер и постепенно добавете топлото прясно мляко.
Напълнете с крем издълбаната част на прасковките и ги слепете две по две.
Разделете прясното мляко на по 150 мл. Сложете по-малко хранителна боя - жълта и червена.
Топете прасковките първо целите в жълтата боя, а после до половина в червената боя. Всяка прасковка топете от всички страни в захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
02/08/2020 - 0 Comments
25/08/2014 - 0 Comments
21/05/2016 - 3 Comments
Здравейте!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта! Може ли да ми обясните защо при печенето моите топчета се напукаха? Това са, може би, първите сладки, които правя, и нямам никаква представа.
Чудесни прасковки! Бои обаче е без й, иначе смисълът е съвсем друг😃
ОтговорИзтриване