menu

неделя, 31 август 2014 г.

ПРАСКОВКИ



Продукти за тестото:

700 г брашно
4 яйца
250 мл олио
100 мл прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
200 г пудра захар

Продукти за пълнеж:

трохите от издълбаване
200 г орехи
2 с.л. мед
1 с.л. какао
100 г захар
1 ванилия
50 г разтопено масло
200 мл топло прясно мляко

Декорация:

300 мл прясно мляко
хранителни бои
захар


Приготвяне:

Смесете всички продукти за тестото без брашно.


Разбийте ги с миксер и постепенно добавете брашно.


Правете топчета колкото орех (32 г) и ги редете на обложена тава с хартия и напръскана с малко вода.



Печете на 130 градуса около 15 мин.


Оставете ги да изстинат и ги издълбайте с помощта на малка лъжичка.


Смесете всички продукти за крема без млякото. Разбийте ги с миксер и постепенно добавете топлото прясно мляко.
Напълнете с крем издълбаната част на прасковките и ги слепете две по две.


Разделете прясното мляко на по 150 мл. Сложете по-малко хранителна боя - жълта и червена.


Топете прасковките първо целите в жълтата боя, а после до половина в червената боя. Всяка прасковка топете от всички страни  в захар.










2 коментара:

  1. Здравейте!

    Благодаря за споделената рецепта! Може ли да ми обясните защо при печенето моите топчета се напукаха? Това са, може би, първите сладки, които правя, и нямам никаква представа.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни прасковки! Бои обаче е без й, иначе смисълът е съвсем друг😃

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице