menu
четвъртък, 21 август 2014 г.
ТИГРОВИ ЗЕМЕЛКИ
Продукти:
460 гр брашно
1 суха мая / 7гр /
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200 мл топло прясно мляко
60 мл олио
2 с.л. кисело мляко
1 яйце
Смес за намазване:
120 гр оризово брашно
4 гр суха мая
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. олио
150 мл топла вода
Още:
1 с.л. олио
2 с.л. разтопено масло
Приготвяне:
Смесват се сухите продукти.
В друг съд загряваме млякото. В него се добавя яйцето, олиото, киселото мляко, разбърква се добре и се прибавя към смесените сухи продукти.
Замесва се гладко тесто, да не лепи за ръцете. Намазва се с 1 с.л. олио и се оставя да втаса за около 1 час.
Втасалото тесто се разделя на 10 равни части и се оформя. Реди се в тава с хартия и се оставя за 15мин.
През това време се прави смес от оризовото брашно, сухата мая, сол, захар, олио, топла вода.
Земелките се мажат с разтопено масло и със сместа от оризово брашно. Оставят се за още 15мин. и се пекат на 190градуса.
Готовите земелки се завиват във влажна кърпа за 10 мин.
Заповядайте и в моята кулинарна група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
26/12/2015 - 4 Comments
01/09/2014 - 5 Comments
07/10/2021 - 0 Comments
Здравейте,оризовото брашно може ли да се замести с друго.Благодаря!
ОтговорИзтриване