menu
четвъртък, 21 август 2014 г.
БЮРЕК СЪС СМЕТАНА
Продукти за тесто:
500 мл.вода
20 гр.сол
1 кг.брашно
Продукти за заливане:
50 мл.течна сметана
50 мл.вода
Още:
олио
сирене
Приготвяне:
От изброените продукти се замесва гладко тесто. Разделя се на 4 части. Оформят се топки и всяка се топи в олио. Тестото се оставя да си почине за 1 час.
Всяко тесто се дърпа, на получената кора се натрошава сирене и пръска с олио. Навива се на руло и се реди във форма на охлюв в намазана тава с олио.
Готовият бюрек се пръска обилно с олио и се пече на 200 градуса.
Като се запече леко се залива със сместа от сметана. Връща се във фурната и се запича до златисто, но на 250 градуса.
Приготвяне на сместа за заливане:
В съд на котлона се слага водата. Като заври се прибавя сметаната и се маха от котлона!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
02/03/2015 - 3 Comments
19/11/2014 - 0 Comments
07/04/2018 - 0 Comments
Четирите кори се редят една около друга ,като баница ли?
ОтговорИзтриванеРедят се във форма на охлюв,или ако ви е по ясно като вита баница.
Изтриване