menu

четвъртък, 21 август 2014 г.

ОРИЗОВИ КЮФТЕНЦА





Продукти:

200 гр. ориз
100 гр. кашкавал
50 гр. топено сирене
100 гр. колбас
1 яйце
сол
вегета
чер пипер
и др.

Още:

олио за пържене
галета

Приготвяне:


Оризът се сварява и отцежда. Към него се прибавят ситно нарязан колбас, ситно нарязано топено сирене, настърган кашкавал, яйце и подправки на вкус.
Сместа се разбърква хубаво. 
Формират се кюфтета. Овалват се в галета и се пържат в загряло олио.
Готовите кюфтенца се изваждат на кухненска хартия!











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Дунапрен хлебчета04/02/2016 - 2 Comments
  • Руло 27/02/2017 - 6 Comments
  • Торта 03/10/2019 - 1 Comments