menu
!doctype>
петък, 22 август 2014 г.
СЛАДКИШ-ТОРТА С ФАНТА И ПОРТОКАЛ
Продукти:
За бял блат:
3 яйца
4 с.л. захар
ванилия
кората на един портокал
6 с.л. брашно /пълни/
100 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 с.л. студена вода
100 мл олио
За кафяв блат:
3 яйца
4 с.л. захар
ванилия
2 с.л. какао /пълни/
1 бакпулвер
6 с.л. брашно /пълни/
100 мл.олио
50 мл силно турско кафе
50 мл прясно мляко
За сиропиране на бял блат:
3 с.л. сладко от портокал
сока на два портокала
80 гр шоколад
1 с.л. олио
За сиропиране на кафяв блат:
100 мл студена фанта
сок от един портокал
120 гр шоколад
2-3 с.л. олио
За декорация:
200 гр меко масло
4 с.л. нутела
портокал
Приготвяне на белия блат:
С миксер се разбиват яйцата със захарта. Към тях се добавят ванилията, млякото, водата, олиото, коратa на портокала и брашното, смесено с пакетче бакпулвер.
Получената смес се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см./може и друга форма/, обложена с хартия за печене.
Пече на 200 градуса за около 10 мин.
Приготвяне на кафяв блат:
С миксер се разбиват яйцата със захарта. Към тях добавяме ванилията, кафето, млякото, олиото, какаото и брашното, смесено с пакетче бакпулвер.
Сместа се изсипва в същата форма, използвана за белия блат, обложена с нова хартия. Пече се на 200 градуса за около10 мин.
Докато се пече кафевия блат, приготвяме смесите за сиропиране на блатовете:
За бял блат:
Разбива се сладкото от портокал със сока на два портокала.
Разтопява се шоколадът с 1 с.л. олио.
и за сиропиране на кафевия блат:
Смесваме фантата със сока от портакал.
Разтопяваме 120 гр шоколад с 2-3 с.л. олио.
Готовият кафяв блат се изважда и в същата форма без хартия се слага белият, изпечен блат. Напоява се с предварително подготвената смес от сладко от портокал и сок от портокал, след което върху него се изсипва разстопения шоколад.
Добавя се топлият кафяв блат. Сиропира се със сместа от фанта и сок и се залива с шоколад.
Декорация: Не е задължителна аз я направих и получих страхотен вкус!
С миксер се разбива меко мaсло с нутела.
Очарована съм от крайния резултат! Не е задължително да е във форма за торта, може и в обикновена тавичка!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня, прекрасна торта!
ОтговорИзтриванеАдмирации! Възхищавам се на твоите творения и тука и на фейса!
Поздрави!
Благодаря,Aura!
ОтговорИзтриванеKakva vkusotiia!!!!Blagodaria za retseptite.
ОтговорИзтриване