menu
понеделник, 25 август 2014 г.
ЗЕМЕЛКИ С КАШКАВАЛ
Продукти:
500 гр брашно
220 гр прясно мляко
1 ч.л. захар
18 гр мая
12 гр сол
1 белтък /жълтъка за намазване/
45 гр масло
70 гр кисело мляко
Приготвяне:
Прясното мляко се затопля дотолкова, че да може да се разтопи маслото в него. Сипва се в съда за месене. Добавят се маята и захарта. Разбърква се, за да се разтворят. Веднага се добавят белтъка и половината брашно, в което е добавена солта.
Прибавя се и киселото мляко, разбърква се и се добавя и останалото брашно.
Оставя се да втаса.
Тестото се разделя на 20 части и се оформят малки топчета.
Редят се в тава с хартия и се оставят за 10 мин. Намазват се с жълтък и се посипват с настърган кашкавал.
Оставят се за още 10 мин и се пекат в загрята фурна на 200 градуса, до златисто /15-20 мин./
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
02/01/2016 - 7 Comments
23/02/2019 - 0 Comments
24/08/2016 - 2 Comments
Prekrasno izkyshenie.
ОтговорИзтриване