menu
!doctype>
неделя, 24 август 2014 г.
БЪРЗИ ЦАРЕВИЧНИ ХЛЕБЧЕТА СЪС СИРЕНЕ
Продукти:
3 яйца
200 мл кисело мляко
1 бакпулвер
1 с.л. сол
200 мл газирана вода
50 мл олио
царевично брашно
брашно
100 гр сирене
Приготвяне:
Смесват се яйцата, млякото, бакпулвера, солта и водата. Към получената смес с малка чашка се сипва от едното и от другото брашно, равномерно до получаване на гъста каша /например 50гр. царевично брашно, 50гр. пшенично брашно и така докато се получи кашичката/. В нея се натрошава сиренето и се добавя и олиото. Разбърква се добре.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава или във форми за мъфини.
Пече се на 220 градуса до златисто!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Каква марка царевично брашно използвате,защото скоро имах провал с едно брашно за качамак?
ОтговорИзтриване