menu
понеделник, 25 август 2014 г.
СЛАДКА ПИТКА С МАРМАЛАД
продукти:
300мл.вряща вода
100мл.кондензирано мляко
500мл.кисело мляко /0.5 процента/
2с.л.захар
1ч.л.сол
2 яйца
7гр.суха мая
около1.250кг.брашно
ЗА НАМАЗВАНЕ:
6с.л.вода
3с.л.захар
приготвяне:
В топлото кондензирано мляко се сипва врящата вода.Добавяте киселото мляко от хладилника,захарта,яйцата,солта,маята и брашното по-малко.Замесва се тестото,и го оставете в намазана кесия с олио,за 3 часа в хладилник.
От тази доза има за 2 питки.Половината тесто разделете на 3 части.От 1 част разточете кръг около 30 см.Сложете го в тава с хартия.Разрежете на 6/както при кифличките/,но не до средата.Краищата леко се подпъхват надолу за да има форма на цвете.Намажете тестото с мармалад.От втората част направете решетка/разточете тънка кора,нарежете я на ленти 1см. и ги сплетете /.Изрежете кръг от нея с големина около 12см,и я постовете в средата на цветето, намазано с мармалад.От третата част разточете кора,и я нарежете пак на ленти на около1,5см.От по 3 ленти сплитаме плитки,и ги редим по краищата като следваме линията на образувалото се цветенце.От останалото тесто,правете цветенца и листа.Редят се там където се допират плитката и решетката.
Направете смес от 3с.л.захар и 6с.л.вода.Сложете я на котлона,а след като заври я махате и намазвате питката.Без да втасва се пече на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 25/05/2015 - 1 Comments
- 11/12/2016 - 5 Comments
- 30/06/2020 - 0 Comments
Ваня, много е красива!
ОтговорИзтриванеТи наистина си голям майстор!